Blogs: Decorate your home
 Auto Export Kenteken  thumbnail

Auto Export Kenteken

Published May 15, 23
10 min read

Consignatie Verkoop Service Auto - Das Import

Het gemakkelijkste is natuurlijk dat u uw oude auto aan een handelaar verkoopt. Dat kan de dealer zijn waar u uw nieuwe voertuig aanschaft, maar ook een opkoper in tweedehandsauto’s. tweedehands auto opkopers. Dankzij onze website Slim Verkopen door Auto, Gids+ verkoop je je wagen in drie eenvoudige stappen, zonder je te verplaatsen, via een beveiligde betaling en inclusief afhaling van het voertuig aan huis.

Keerzijde van de medaille is dat u niet het onderste uit de kan haalt, want de handelaar moet natuurlijk ook zijn brood verdienen. Vanuit financieel standpunt is het dan ook interessanter om uw voertuig zelf te verkopen. U moet daarvoor dan wel voldoende tijd en energie uittrekken. Of u uw auto nu aan een particulier of een handelaar verkoopt, u moet eerst de waarde van uw auto bepalen.

U kunt de waarde van uw auto ook afleiden van het marktaanbod. Baseer u daarvoor op zoekertjes voor gelijkaardige modellen (motor, uitvoering, leeftijd, kilometerstand, kleur, opties, enzovoort). In België is het gebruikelijk om over de prijs van een tweedehandswagen te negotiëren. De prijzen die u terugvindt in de zoekertjes, zijn dus meestal hoger dan de werkelijke verkoopprijs.

Het is vandaag sowieso bij wet verboden om een betaling van meer dan 3. 000 euro in baar geld te ontvangen (behalve tussen particulieren). De beste betaalmethode is en blijft de bankcheque. Die wordt u overhandigd bij de levering van de auto. U kunt ook vragen om het geld te laten overschrijven op uw bankrekening vóór de overdracht van het voertuig plaatsvindt.

Verzekeraars en banken bieden standaardverkoopcontracten die kunnen worden nagemaakt. Wanneer u uw voertuig aan een handelaar verkoopt (merkverdeler, tweedehandsverkoper, enzovoort), dan bent u niet verplicht om naar de technische keuring te gaan. Hetzelfde geldt als u uw auto aan een koper buiten de Europese Unie verkoopt. Als u daarentegen de wagen aan een particulier verkoopt (in België of een ander land van de EU), dan moet u hem of haar de volgende documenten overhandigen: Het (groene) Het dat u bij de technische keuring voor verkoop ontvangt.

Zo Kan Je Jouw Auto Verkopen - Carrepublic

Het dat aangeeft dat het voertuig aan de technische voorschriften voldoet. Een als de auto daarmee is uitgerust. De voorzienvan een vignet van de technische keuring, die u ontvangt bij de keuring voor verkoop (tweedehands auto opkopers). Dit formulier is twee maanden geldig. Als u uw auto niet binnen deze termijn hebt verkocht, moet u uw auto opnieuw ‘voor verkoop’ laten keuren.In dat geval moet u een nieuwe plaat in Europees formaat aanvragen (info over de Europese nummerplaat) - tweedehands auto opkopers. Als u geen andere auto koopt en er ook niet meteen eentje wilt inschrijven, stuurt u de nummerplaat zo snel mogelijk op naar de DIV (Directie Inschrijving Voertuigen), want zolang ze niet geschrapt is, bent u verkeersbelasting verschuldigd.

Op de site van de Belgische overheid vindt u alles over de procedure die u moet volgen om uw nummerplaat te laten schrappen. Als uw auto verkocht werd naar het buitenland of als hij verschroot wordt, dan moet de exporteur c. q. de verschroter het inschrijvingsbewijs terugsturen naar de DIV, samen met een verklaring dat de auto wel degelijk werd geëxporteerd, dan wel verschroot.

Als particuliere verkoper hoeft u geen bieden aan de koper. Enkel een handelaar is verplicht om (minstens) 1 jaar garantie te voorzien.

Parkeer de auto zodanig, dat deze goed zichtbaar is. Zorg voor voldoende ruimte rondom het voertuig. Zo krijgt de klant een goed totaalbeeld van de auto en kunnen jullie er tijdens het bezichtigen samen makkelijk omheen lopen. Nadat je jezelf hebt voorgesteld begin je met wat persoonlijke vragen, zoals: "heeft u het makkelijk kunnen vinden?" of "was het druk op de weg?".

Blog: Een Particulier Verkoopt Zijn Auto 6x Zo Snel Als De ...

Vervolgens loop je naar de auto en vertel je de specifieke eigenschappen van dit voertuig. Terwijl je rondom de auto loopt, laat je de bijzonderheden zien. Laat de klant plaatsnemen op de bestuurdersplaats. Ga naast de klant op de passagiersstoel zitten en leg de bijzonderheden uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de airco, de air-bags, het navigatiesysteem (indien aanwezig) en het verstellen van de stoel.

Laat de klant daarna ook onder de motorkap en onder het voertuig kijken. Maak samen met de klant een proefrit. Test bij de proefrit verschillende snelheden. Wil de klant zelf rijden? Vul dan voorafgaand aan de proefrit een proefritverklaring in en onderteken deze beiden. Op de website van de ANWB kun je een formulier hiervoor downloaden.

Laat de klant tijdens de proefrit eveneens verschillende snelheden uitproberen. Na het maken van de proefrit kun je over de prijs gaan praten.

21 januari 2021 21 januari 2021 Heb je een nieuwe auto gekocht en wil je je oude verkopen? Het is minder makkelijk om hem door te verkopen aan een particulier die je zelf zoekt dan om hem gewoon aan de garage over te laten, maar je zult méér uit de brand kunnen slepen.

Eerst en vooral moet je de auto laten keuren in een erkend keuringscentrum, met de melding dat het de bedoeling is om hem te verkopen. Behalve de gebruikelijke keuring voert het centrum dan ook een “keuring voor tweedehandsverkoop” uit, waarbij 33 bijkomende punten worden gecontroleerd. Als het nog geen twee maanden geleden is dat je auto voor het laatst werd gekeurd, volstaat een zogeheten vereenvoudigde tweedehandskeuring met visuele inspectie.

Consumentengids 12 December 2021 Je Auto Verkopen

De uitlaatgassen, de ophanging en de lichten daarentegen worden alleen visueel nagekeken. Deze stap is niet vereist als je auto met de nummerplaat overdraagt aan de partner met wie je getrouwd bent of wettelijk samenwoont of aan je kind. Na de keuring krijg je drie documenten: een groen keuringsbewijs (voor een volledige tweedehandskeuring) of een attest van visuele inspectie (voor een vereenvoudigde tweedehandskeuring), een rapport van de staat van het voertuig op het ogenblik van de keuring (twee maanden geldig), de aanvraag tot inschrijving die je aan de koper moet geven (twee maanden geldig).

Die geeft de werkelijke evolutie van de kilometerteller aan. De waarde van je auto hangt af van heel wat factoren: het merk, het model, de afwerkingsgraad, de cilinderinhoud, het jaar van de inverkeerstelling, de kilometerstand, het brandstoftype, de opties enz. Natuurlijk speelt ook de algemene staat van de auto een rol, het feit of hij ongevalvrij is, of je de eerste eigenaar bent en vooral of het een gewild model is.

Maak daarvoor gebruik van een van de vele tweedehandssites die een gratis schatting aanbieden, bekijk zoekertjes van vergelijkbare modellen, zoek de inruilwaarde van je auto op en laat hem eventueel schatten door een garagist. Handelaars gebruiken vaak de referentietabellen van Eurotax, Glass, maar die service is betalend. Leg voor jezelf vast hoeveel je wilt vragen en tot waar je eventueel bereid bent te zakken, zodat er wat onderhandelingsmarge is.

Vermijd de zondagse automarkten op parkings. De kopers die daarop afkomen, zijn vaak gehaaide onderhandelaars of zelfs regelrechte oplichters. Denk eraan dat je alleen een "te koop"-affiche op je achterruit mag plaatsen zolang je auto op je oprit staat. tweedehands auto opkopers. Op de openbare weg is dat verboden. Het lijkt vanzelfsprekend, maar je zou niet de eerste zijn die op de dag van de verkoop op zoek moet naar de factuur van de auto.

Dat document is absoluut verplicht. Je vindt er de geschiedenis van je voertuig en alle kenmerken: het merk, de inschrijvingsdatum, het chassisnummer, de kilometerstanden (met datum) ... Het document blijft slechts twee maanden geldig nadat je het van keuringscentrum hebt gekregen, maar het is noodzakelijk om je auto te kunnen verkopen.

Zo Kan Je Jouw Auto Verkopen - Carrepublic

Je bent ook verplicht om de koper in te lichten over de staat van het voertuig. Een volledig ingevuld onderhoudsboekje is een pluspunt, maar facturen voor de aankoop van eventuele accessoires of nieuwe banden of voor de herstelling na een defect of ongeval zijn interessante extra’s (tweedehands auto opkopers). Maak op voorhand je auto grondig schoon, neem versleten matten weg, controleer het peil van de motorvloeistoffen (koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof, stuurvloeistof) en de bandenspanning.

Werk indien nodig kleine verfschade bij. Bij de vakhandel zijn middelen verkrijgbaar waarmee een beetje doe-het-zelver al een mooi resultaat kan bereiken. Op internet kun je ongetwijfeld allerhande tips vinden. Gebruik je een verfproduct, kies dan een zo correct mogelijke kleur. Grotere schade (bijvoorbeeld aan bumper of portier) moet je zeker vermelden bij de prijsonderhandeling, want ze kunnen de prijs beïnvloeden.

Maar wees eerlijk en meld ook eventuele minpuntjes. Als de koper nadien een gebrek ontdekt waar je niets over hebt gezegd, kan hij je immers aansprakelijk stellen voor “verborgen gebreken”. Laat ook niet na om indien mogelijk te verwijzen naar de goede score die dat model auto haalt in onze betrouwbaarheidsenquête.

Doorgaans moet je je verzekeraar niet verwittigen als je iemand van meer dan 26 jaar occasioneel met je auto wilt laten rijden. Maar je neemt wel beter een aantal voorzorgsmaatregelen: Spreek niet bij je thuis met hem af. Spreek liefst ook niet alleen met hem af. Vraag naar zijn rijbewijs en maak er een foto van.

Ga zelf op de passagiersstoel zitten voor je hem de sleutel overhandigt. Wacht na de testrit tot de motor stilstaat en stap pas uit als je de sleutel hebt teruggekregen. Als de bestuurder van de tegenpartij aansprakelijk is, zal zijn verzekeraar de schade moeten vergoeden, zowel de schade aan het voertuig als de medische kosten van eventuele gewonden - tweedehands auto opkopers.

Vrijwaringsbewijs Auto - Alle Informatie Die Je Nodig Hebt

De schade aan je eigen auto is dus voor rekening van de kandidaat-koper. En dat zal wellicht niet vlot verlopen, de kans is reëel dat je hem voor de rechtbank zult moeten dagen. Als er in jouw auto gewonden zijn gevallen, kun je gewoonlijk op je (verplichte) autoverzekering terugvallen voor de passagiers (jezelf dus), maar niet voor de bestuurder.

Jammer genoeg kan het ongeval ook een invloed hebben op de bonus-malusgraad van je verzekering en dus op je toekomstige premies. Lees ook ons dossier over het uitlenen van een auto aan iemand anders. Zo’n verkoopovereenkomst is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. Hoe zul je anders bewijzen wat je bent overeengekomen als het ooit tot een geschil komt? Stel een document op in twee exemplaren (een voor jou en een voor de koper) met daarin zeker de volgende elementen: de naam en het volledige adres van jezelf en de koper; dat het gaat om een tweedehandswagen; een zo volledig mogelijke beschrijving van de auto (merk, model, type, brandstof, chassisnummer, jaar van de eerste inverkeerstelling, cilinderinhoud, motorvermogen, fiscaal vermogen, kilometerstand .. (tweedehands auto opkopers).); het nummer van de Car-Pass en een ontvangstbevestiging van de koper; de plaats, de datum en de handtekening van beiden, indien mogelijk met een kopie van de identiteitskaart van de koper erbij.

Dat is vooral belangrijk opdat de koper je dan niet voor het minste kan beschuldigen van “verborgen gebreken”. In cash betalen tijdens de afspraak is nog altijd het veiligst voor iedereen. Voor een professionele verkoper geldt daarbij een limiet van € 3 000, maar daar is geen sprake van bij een verkoop tussen particulieren.

Maar dat vergt wel het nodige vertrouwen omdat een van beiden hoe dan ook een risico neemt: de koper als hij betaalt vóór hij de auto heeft ontvangen, de verkoper als hij zijn geld pas na de overdracht krijgt. Aanvaard daarentegen geen betaling met een cheque, wat bepaalde buitenlandse kopers wel eens voorstellen.

En als de cheque niet gedekt blijkt, is je auto weg en blijf jij met lege handen achter. Zodra de verkoop is gesloten, moet je de koper alle documenten bezorgen waar hij recht op heeft. Natuurlijk geef je dan ook alle sleutels. tweedehands auto opkopers. Meestal zijn het er twee, soms is er ook nog een “master key”.

Auto Verkopen? 20 Tips Die Echt Werken

Vergeet niet om de nummerplaten van je auto te schroeven vóór de koper ermee vertrekt. Als je niet van plan bent om een nieuwe auto te kopen, moet je je nummerplaat laten schrappen. Het volstaat om ze in een postkantoor af te geven. De schrapping is gratis en gebeurt onmiddellijk.

Latest Posts

Wat Is Thaise Massage

Published Jun 16, 24
7 min read

Auto Huren Steenwijk

Published Feb 15, 24
5 min read

Autohandelaar Almelo

Published Feb 13, 24
4 min read